Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Uttalande med anledning av Ulf Dinkelspiels bortgång

Ulf Dinkelspiel har idag den 9 januari avlidit efter en kort tids sjukdom. Ulf arbetade dedikerat och förtjänstfullt som vd för dåvarande Exportrådet (idag Business Sweden) 1995-2003 efter att ha tjänstgjort som Europa- och handelsminister 1991-1994.

-       Det är med stor sorg jag mottagit beskedet att Ulf Dinkelspiel har gått bort. Ulf var på många sätt en förebild och en uppskattad vän som har gjort enormt mycket för Business Sweden. Han bidrog till att utveckla grunden till Business Swedens unika affärsmodell, vilken arbetar för både den svenska regeringen och näringslivet, säger Business Swedens vd Ylva Berg.

Ulf Dinkelspiel hade en lång karriär bakom sig och innan arbetet för dåvarande Exportrådet var Ulf både statssekreterare och kabinettsekreterare inom Handelsdepartementet respektive Utrikesdepartementet. Som Europaminister medverkade Ulf bland annat i förhandlingarna om svenskt medlemskap i EU. Under tiden som vd för Exportrådet genomförde Ulf Dinkelspiel viktiga förändringar och ledde med framgång utvecklingen av det svenska export-och investeringsfrämjandet.

09 Januari 2017