Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Skeppningshandboken

Står ditt företag inför en internationell expansion eller är ditt företag redan verksamt på flera utländska marknader? Oavsett så är det viktigt att sätta sig in i de exporttekniska frågorna till exempel importregleringar, tullförhållanden, vilka dokument som krävs, lämpliga betalningsformer, finansieringsmöjligheter med mera. I Skeppningshandboken finner du dels uppgifter om allmänna exportregler, dels specifik landinformation om bestämmelser för export till cirka 190 länder. Du finner också information om lämpliga betalningsformer och inkassorutiner i över 60 länder.

Företag bör minimerar risken för otrevliga överraskningar, till exempel att varorna fastnar i den utländska tullen eller att betalningen blir försenad eller helt uteblir. Därför är det viktigt att i god tid sätta sig in i de exporttekniska frågorna. 

en bild

Genom att ta del av den specifika landinformationen i Skeppningshandboken blir exporthanteringen både enklare och säkrare. Här finner du information om vilka dokument som krävs vid export till 190 länder och hur dokumenten ska formuleras, vilka uppgifter som måste finnas och om de behöver legaliseras. Du kan även läsa om du måste märka en vara på ett särskilt sätt eller om mottagarlandet kräver att du måste certifiera varan. Vi rekommenderar även lämpliga betalningsvillkor och informerar om eventuella valutaregleringar och tillgång till kreditinformation. 

I Skeppningshandboken finns även fördjupad information om vad som gäller vid export till tredje land. Till exempel information om eventuella exportrestriktioner, vad en exportdeklaration innebär, skillnad mellan en faktura och proformafaktura, momshantering. Skeppningshandboken har också information om vad som gäller vid utförsel till andra EU-länder, till exempel vad Intrastat är och vilka dokument du behöver. Det finns även information om hur du säkrar dina kundfordringar, till exempel betalning mot remburs eller med en EKN-garanti.

För att se hur Skeppningshandboken är upplagd kan du se exempel på Norge och Kina (betalningar).

Vi hoppas att du ska uppskatta Skeppningshandboken!

Priset på en helårsprenumeration är 4 900 kronor (plus moms). 

"Skeppningshandboken - ett måste för alla exportörer"

Senaste uppdateringar

Ändrat 5 sep 2018
Betalningsutvecklingen i Europa går åt rätt håll enl. Intrums European Payment Report 2018. Det är dock stora skillnader mellan olika länder. Från Lettland med 18 dagar till Portugal med 65 dagar.
Ändrat 19 jun 2018
Betalningsvägarna till och från Iran stängs åter pga att USA nu återinför sanktioner mot Iran.
Ändrat 29 maj 2018
ATA-Carnet är möjligt att använda för tillfällig import till Qatar från 1 augusti 2018.
Ändrat 25 maj 2018
Ghana har inrättat ett program för kontroll, hantering och bortskaffande av el och elektroniskt avfall samt däck. Programme innebär inspektion, verifikation samt förskottsbet. av avgifter på varorna.
Ändrat 21 feb 2018

Kontaktperson

Företagsinformation

Obs! Uppge det land i vilket ditt företag är momsregistrerat.

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *

Betalningsmetod


Fakturaadress är samma som postadress
Totalsumma: 1225 SEK
en bild

Yvonne Brycker

Stockholm , Stockholm
+46 8 588 660 17
E-post yvonne.brycker@business-sweden.se
en bild

Mats Söderström

Advisor Advisor
+46 8 588 662 75
E-post mats.soderstrom@business-sweden.se